Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Papír virágcserép

Papír virágcserép

55 Ft
Menny.:db

Esztétikus és környezetbarát újrahasznosított papírból készült virágcserép. Környezetbarát, hiszen papírhulladék felhasználásával készül és a természetben lebomlik.

Példamutató hazai termék.

ø12cm -

Jelenleg halványkék színben kapható. 

80%-ban vízálló

Származás: Magyarország

Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2020. augusztus 18.
Nem értékelt

Leírás

Hogy használjuk a papír virágcserepet?

A papírcserepek kiültetésre kerülő növények nevelésére alkalmasak, a palántázási időszakban. Nagy előnyük, hogy a növények cseréppel együtt kiültethetőek, így nem keletkezik hulladék, a cserép pedig a földben lebomlik.

Nem ajánljuk a papírcserepet szobanövények állandó tárolására, mivel hosszabb távon a cserép elgyengülhet, lebomolhat!

Mit jelent az, hogy 80%-ban vízálló?
A 80%-ban vízálló cserép nem tartalmaz adalék anyagot, a papír tömöröbbre van préselve, attól vízállóbb. Elültethető a növényekkel együtt, de száraz körülmények között a gyökérzet nehezebben tudja áttörni az edény falát, mint a 10%-ban vízálló Papír palántázó edény használatakor.

További technológiai információk a papírcserép használatáról:A papírcserép szerves anyagokból készül, amik tartós, párás, meleg környezetben bomlásnak indulnak.Még a legvízállóbbra készített cserép sem bírja, ha napokig vízben áll.Az idő előtt beindult bomlás nitrogént von el a környezetétől, ami miatt a növények sárgulni kezdenek.A folyamatosan vízben álló cserépben a növény gyökerei nem kapnak levegőt, ezért nem fejlődnek megfelelően.A papírcserép csak szellőztetett környezetben működik jól.Sűrű rácson kell tartani, hogy az alja is ki tudjon száradni az öntözések között.Ez a két dolog biztosítja, hogy a papírcserép egyenértékű legyen a műanyaggal.A szabályokat betartva a papírcserepes növényeket ugyanúgy lehet öntözni, mint a műanyagosakat.A kész növényeket cseréppel együtt ki lehet ültetni.Ekkor már nem zavarja meg a növényeket a bomló cserép által elvont nitrogén, mert az elvonás elsősorban nem a cserépben lévő kevés földből történik, hanem a környezetből.A cserepek a talajban néhány hét alatt teljesen elbomlanak.Három vízállóságú papírcserép/palántázó készül:10%-os, 80%-os, közel 100%-os (viaszos).Mindhárom alkalmas az átlagos időtartamú palánta vagy cserepes növény termesztésre.A tavaszi időszakban alig van különbség a használatuk során, mert az erős napsütésben az öntözések közötti gyors kiszáradás még a 10%-os esetében is biztosítja, hogy ne induljon be idő előtt a bomlás.Ősszel a viaszosat javasoljuk használni.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.